Hoe mediteer je met behulp van woordbetekenis?

Klankschalen meditatie

Klankschalen meditatie is misschien niet nodig, vooral als je al dicht bij een doel bent en een actieplan hebt. Een heldere geest zal je echter helpen de doelen te stellen die je nodig hebt om je doel te bereiken en het bereiken van je doel zal gemakkelijker gaan.

Hoe te mediteren met behulp van woordbetekenis voorbeelden

  1. Begin elke dag met mediteren over een uitspraak uit de Schrift die verband houdt met je doel. Stel elke dag een klein doel, zoals: “Ik wil elk jaar zomervakantie hebben.” Of, “Ik wil een nieuwe auto kopen binnen de komende 12 maanden.” Zoek deze specifieke woorden die positieve gedachten en gevoelens opwekken en je zou de hele dag door op deze ideeën kunnen mediteren.
  2. Wanneer je gedachten afdwalen naar een betekenisvolle passage, zet die dan op een strook papier en zet die naast je favoriete stoel. Ga daar rustig zitten, ogen dicht, terwijl je de betekenis van de passage gewaarwordt. Schrijf het op een klein stukje papier, zodat je kunt beginnen te begrijpen wat het je zegt en hoe het je leven zal beïnvloeden. Later kun je de slotuitspraken opschrijven en een actieplan maken.
  3. Om deze meditatie-oefening te doen, kiezen we een bepaald woord dat past bij een bepaald doel. Het kan het Ik Ben-woord zijn, de volgende actiestap, een affirmatie of een vraag om aan God te stellen, enzovoort. Je kunt dan je gedachten richten op een bepaalde gedachte van het woord, of je kunt een bepaald vers uit de Bijbel tevoorschijn halen en je daarop concentreren.
  4. Nadat u uw gewenste gedachte hebt opgeschreven, moet u vervolgens uw geest vrijmaken van al het andere. Steek een kaars aan of doe een wens. Concentreer je echt op één enkele gedachte gedurende minstens vijf minuten, of tot je geest leeg wordt.
  5. Wanneer je het gevoel hebt dat je geest zo kaal is als een zwaard zonder gevest, probeer dan een citaat te krabbelen dat weergeeft waar je heen wilt in je zoektocht naar kennis. Laat de citaten op een voor de hand liggende plaats liggen en neem ze de hele dag door als dat nodig is.

    Affirmaties, in plaats van je te concentreren op woorden, kunnen ook een krachtig hulpmiddel zijn. Misschien herhaal je wel eens: “Ik heb vertrouwen” of “Niets kan mijn overtuiging dat ik iets kan bereiken in twijfel trekken.” Deze uitspraken staan lijnrecht tegenover de onbewuste overtuigingen die zich in je onderbewustzijn bevinden. De Bevestigingstest kan je helpen bepalen welke overtuigingen opgelost moeten worden. De Bijbel laat ons herhaaldelijk weten dat geloof zonder werken dood is. Hiermee bedoelen we dat we, als we ons eigen vertrouwen en ons eigen actieplan volgen, al zeggen dat we Gods Woord en Zijn beloften geloven. Wanneer wij echter de woorden “Ik geloof Gods Woord” uitspreken zonder een overeenkomstige actie, zijn wij niet noodzakelijk geloof aan het uitoefenen.

Laten we dit wat praktischer maken. We kunnen een heel eenvoudig actieplan of affirmatie maken die we dagelijks of wekelijks kunnen beginnen te herhalen. Dit plan kan affirmaties bevatten als “Ik ben welvarend” of “Mijn geld circuleert op mijn bank.” Creëer een verklaring die je dagelijks of wekelijks kunt herhalen en die je mee zult kunnen nemen wanneer je geest zo kaal is als een zwaard zonder gevest.

Posts created 13

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top